aksiotheata

Το Ρέθυμνο περιβάλλεται από τη Μεσόγειο θάλασσα. Η αμμώδης παραλία εκτείνεται από το κέντρο της πόλης και φτάνει τα 12 χλμ. ανατολικά. Η προκυμαία με τους φοίνικές της, οδηγεί στο γραφικό ενετικό λιμάνι το οποίο καταλήγει στον περιφερειακό δρόμο γύρω από το φρούριο της Φορτέτζας.

Μερικά σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα στο Ρέθυμνο που αξίζει να επισκεφθείτε:

  • Κάστρο Φορτέτζα. Στον τόπο όπου βρισκόταν η αρχαία ακρόπολη ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ενετικά κάστρα της Κρήτης. Χτίστηκε τον 16ο αιώνα για να προστατεύει τον πληθυσμό της πόλης από τις πειρατικές επιδρομές. Στο εσωτερικό, όπου κάποτε υπήρχε ένας μεγάλος αριθμός κτιρίων, τώρα μόνο μερικές δεξαμενές και ένα τζαμί (πριν την τουρκοκρατία ήταν καθολική εκκλησία) με ένα πολύ μεγάλο τρούλο, παραμένουν σχεδόν άθικτα. Τα πλούσια ιστορικά στοιχεία  καθώς και η εικόνα  της πόλης και της ακτής, καθιστούν απαραίτητη την επίσκεψή σας. Ο περίπατος κατά μήκος των τειχών και των προμαχώνων- που τη νύχτα φωτίζονται- από την πλευρά της θάλασσας κατά το ηλιοβασίλεμα, θα σας αποζημιώσει με την υπέροχη θέα και τις ρομαντικές εικόνες.
  • Ενετικό λιμάνι. Κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Ο λιμενοβραχίονάς του παραμένει αλώβητος μέσα στους αιώνες παρά τη μάχη με τα κύματα του Κρητικού πελάγους .Στην άκρη του στέκει ο εμβληματικός φάρος, μεταγενέστερη κατασκευή του 17ουαιώνα.
  • Κρήνη Rimondi. Στην καρδιά της παλιάς πόλης, χτίστηκε το 1626 από τον Ενετό ρέκτορα A. Rimondi πάνω στα θεμέλια παλαιότερης κρήνης.  Πλούσια σε αρχιτεκτονική και γλυπτό διάκοσμο, αιώνες τώρα δροσίζει τους περαστικούς με πόσιμο νερό.
  • Λότζια. Στη γωνία Αρκαδίου και Παλαιολόγου, κτίστηκε στα μέσα του 16ου αιώνα ως τόπος συγκέντρωσης των ευγενών, όπου γίνονταν συζητήσεις  για την οικονομία, την πολιτική, το εμπόριο και όλα τα σοβαρά ζητήματα της πόλης. Ήταν ακόμα χώρος περιπάτου και αναψυχής. Το κτίριο είναι ένα από τα χαρακτηριστικά  παραδείγματα αναγεννησιακής  αρχιτεκτονικής  στο Ρέθυμνο. Κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας μετατράπηκε σε τέμενος. Πρόσφατα ανακαινίστηκε και στεγάζει το χώρο έκθεσης και πώλησης εκμαγείων της αρχαίας ελληνικής τέχνης.
  • Εκκλησία Αγίου Φραγκίσκου. Πρόκειται για το καθολικό της Μονής του τάγματος των  Φραγκισκανών, με ωραία αρχιτεκτονική και με είσοδο εξαιρετικής διακόσμησης.
  • Τέμενος Νερατζέ. Είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε τεμένη που διατηρούνται στο Ρέθυμνο. Πριν τη μετατροπή του σε τζαμί, ήταν χριστιανικός ναός του τάγματος των Αυγουστίνων, αφιερωμένος στη Santa Maria. Αποτελείται από τρεις τρούλους και σήμερα χρησιμοποιείται ως ωδείο. Δίπλα στο τζαμί βρίσκεται ο εντυπωσιακός μιναρές, χτισμένος το  Την θέα από την κορυφή δεν μπορεί να την  απολαύσει κανείς, αφού η είσοδος (λόγω αναστύλωσης)  δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας.
  • ΤζαμίΚαρά Μουσά Πασά. Στο τέλος της οδού Αρκαδίου, όπου ήταν πριν το  ενετικό μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας. Αξίζει να θαυμάσει κανείς την αρχιτεκτονική του, με συνδυασμό βενετσιάνικων και οθωμανικών επιρροών .
  • ΤζαμίΒελή Πασά και ο μιναρές του. Περιβάλλεται από ένα ισλαμικό μοναστήρι (τεκές), εκ του οποίου τα  13 συνεχή κελιά των μοναχών(δερβίσηδων) διατηρούνται ακόμα και σήμερα. Ο μιναρές του είναι ο παλαιότερος της πόλης (1789). Σήμερα στεγάζει το Παλαιοντολογικό Μουσείο της πόλης.
  • Porta Guora (Μεγάλη Πόρτα). Η είσοδος στην πόλη κατά τη διάρκεια της Ενετοκρατίας, όπου βρίσκεται και το μοναδικό απομεινάρι του τείχους. Στην αρχή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
  • Ο Δημοτικός Κήπος. Στην οδό Κουντουριώτη. Ανοιχτός όλη μέρα. Το καλοκαίρι φιλοξενεί και την  Γιορτή του Κρασιού.

ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ – ΣΗΜΕΙΑ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ:

 ΦΡΟΥΡΙΟ ΦΟΡΤΕΖΖΑ = 100 Μέτρα

ENETIKO ΛΙΜΑΝΙ = 100 Μέτρα

ΚΡΗΝΗ ΡΙΜΟΝΤΙ = 200 Μέτρα

ΛΟΤΖΙΑ = 200 Μέτρα

ΝΑΟΣ ΑΓ. ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ = 300 Μέτρα

ΤΖΑΜΙ ΝΕΡΑΤΖΕ = 300 Μέτρα

ΤΖΑΜΙ ΚΑΡΑ ΜΟΥΣΑ ΠΑΣΑ = 1500 Μέτρα

ΤΖΑΜΙ ΒΕΛΗ ΠΑΣΑ = 1000 Μέτρα

ΠΟΡΤΑ GUORA = 800 Μέτρα

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ = 900 Μέτρα

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑΟΣ = 500 Μέτρα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ = 200 Μέτρα

ΜΑΡΙΝΑ – ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΛΙΜΑΝΙ = 800 Μέτρα

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ = 1.500 Μέτρα

ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ = 1.000 Μέτρα

attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-
attractions-

Πληροφορίες

Hotel Ideon
Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα 10 
74100 Ρέθυμνο Κρήτης Ελλάς
Tel.: +30 28310 28667-9
Fax: +30 28310 28670
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.hotelideon.gr

MITE: 1041K013A0098800

Χάρτης